InnoTel erhåller patent i USA

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of /www/webvol18/py/kipbyw1pjuem2v6/innotel.com/public_html/includes/menu.inc).

InnoTel som utvecklar och säljer innovativa Over The Top (OTT) baserade operatörstjänster mot företagsmarknaden har nu också beviljats med patent i USA  https://www.google.ch/patents/US9426286  för sin tjänst SmartCaller. 

Mattias Hansson som är VD på InnoTel AB är mycket nöjd med att patentet nu är beviljat. På USA marknaden kommer vi lansera våra produkter under 2017 och patentet är mycket starkt och täcker in de viktigaste delarna av vår tjänst SmartCaller. Möjligheten för användaren att även utan data/Internetuppkoppling kunna genomföra en samtalsoptimering och ringa mycket billigare är mycket viktigt för våra kunder. Många företag har förbud/restriktioner om att nyttja mobildata när medarbetarna är utomlands. Då fungerar inte andra OTT tjänster som Skype, Whatsapp mfl som är baserad på mobil VoIP och kräver data/Internet uppkoppling. Med InnoTel OTT baserade tjänst som nyttjar metoderna i patentet är ensamma om att fungera.

Om en användare nyttjar Telia på sin mobiltelefon och åker till USA betalar de idag 18 SEK/minut för att ringa hem till Sverige. Genom att nyttja SmartCaller och vår patentbeviljade teknik är det nu möjligt att istället ringa från USA för ca 4 SEK/minut vilket är en besparing på 78% eller 14 SEK/minut. 

Sedan tidigare är patentet beviljat i Sverige och under process på en rad andra marknader. 

Länk till patentet: https://www.google.ch/patents/US9426286 

 

 

 

Swedish